La ce să fiți atentă în cazul laptelui muls?

Chiar și în primele săptămâni după nașterea copilului, există situații cum ar fi necesitatea de a merge la cumpărături, programările la medic, vizite sau obligații sociale care fac ca copilul să fie departe de casă pentru perioade mai lungi de timp.

Verificați mai întâi dacă puteți lua copilul cu dumneavoastră, poate împreună și cu cineva care să vă ajute. Întotdeauna veți putea găsi un loc liniștit pentru a alăpta. Dacă nu este posibil să luați copilul cu dumneavoastră, puteți să vă mulgeți înainte. Tatăl sau persoana care rămâne cu copilul poate să-i dea laptele cu biberonul.

Laptele muls trebuie manipulat cu grijă. Cereți sfatul medicului.

Laptele muls poate fi păstrat la frigider la temperaturi între +4°C și +6°C (verificați temperatura cu un termometru) într-o sticlă corespunzătoare, curată, închisă bine (din plastic sau sticlă) pentru maximum 2 zile. Laptele muls nu trebuie depozitat pe ușa frigiderului, ci, dimpotrivă, înăuntru cât mai în spate – unde este cel mai rece.

Important:

Toate obiectele care intră în contact cu laptele matern trebuie să fie bine curățate! Curățați biberoanele și tetinele cu apă caldă și săpun, folosind o perie, clătiți-le bine și apoi fierbeți-le timp de 3 minute la o temperatură de 65 ° C sau în mașina de spălat vase.

În cazul în care laptele este păstrat mai mult timp, acesta ar trebui înghețat la o temperatură de -20 ° C în congelator. Cel mai bine este să decongelați laptele timp de 24 de ore la frigider sau rapid sub jet de apă rece sau călduță (max. 37 ° C). Recipientul trebuie închis foarte bine pentru a nu pătrunde apă. Cuptorul cu microunde nu este potrivit pentru decongelare.

Înainte de utilizare amestecați ușor conținutul (prin mișcări circulare ale biberonului, nu se agită!).