Cercetări privind eficiența formulelor HA

Este eficacitatea dovedită științific?
Intr-un studiu (Nentwich 2009) a fost comparată eficiența consumului formulelor de lapte cu hidrolizate de proteină de către sugari, comparativ cu consumul unor formule de lapte simple.
Rezultatul: "Riscul de dezvoltare a dermatitei atopice in timpul primilor doi ani de viata la sugari care au fost de la naștere alăptați natural este SPORIT comparitiv cu copiii care sunt hrăniți în principal cu formule hipoalergice HiPP. (Nentwitch - un studiu prospectiv observational - Clinic de Pediatrie 2009. ).
Diferențele în dezvoltarea bolilor alergice ale pielii (dermatita atopică), la copii nu a fost stabilită în primii doi ani de viață. De asemenea, o reacție alergică la proteinele din lapte de vaca la copii, în primele șase luni de viață a fost comparabilă în ambele grupuri. Dezvoltarea sugarilor alăptați la sân și nutriție hipoalergenic HiPP este normală și în concordanță cu vârsta.
Astfel, pe baza acestui studiu, cercetatorii au ajuns la concluzia că hidrolizatul utilizat în formulele de lapte HiPP HA protejează copiii predispuși la alergii de alergie precum și laptele matern.