1956: Pionier în agricultura organică

Simultan, cu prima producție la scară industrială a hranei pentru copii, Georg Hipp a început cultivarea fructelor și a legumelor, pe soluri naturale, fără utilizarea chimicalelor, în 1956. Impresionat de ideea pionierului elvețian, Dr. Hans Müller, fondatorul agriculturii organice-ecologice, acum avea un țel: să producă hrană sănătoasă și gustoasă pentru copii, cu ingrediente organice la bază.

Ferma Ehrensberg a familiei, de lângă Pfaffenhofen, a fost convertită la producție organică. Fiul Claus și cei doi frați ai săi, Georg și Paulus, au preluat conducerea, în 1967, și au dezvoltat ideea agriculturii organice mai departe, pas cu pas.

Ca pionier în agricultura organică, Claus Hipp a călătorit de la fermier la fermier personal, angajându-se în dificila misiune de creștere a conștientizării. Treptat, a reușit să convingă fermierii de ideea sa, și a reușit să construiască o rețea de ferme organice contractoare.