Pielea în timpul sarcinii

În timpul sarcinii pielea mamicilor cu burtici suferă modificări esențiale

 Bineinteles vergeturile de care se tem toate mamele. Desi un numar mic de femei sunt suficient de norocoase pentru a nu ramane cu aceasta  “marca” a graviditatii, marea majoritate a femeilor gravide va experimenta vergeturile, in special la nivelul abdomenului, sanilor, bratelor, feselor si coapselor. Daca esti atrasa de reclamele diverselor produse cosmetice care pretind ca pot preveni sau trata vergeturile, rezista tentatiei. Desi aceste crème nu sunt periculoase, nici nu te vor ajuta prea mult.

Insa, ceea ce este important sa retii este faptul ca modificarile pielii in sarcina se vor imbunatati sau vor disparea in primele trei luni dupa nastere. Totusi, daca te preocupa persistenta lor, poti intreaba medicul dermatolog despre tratamentele cosmetice care ar putea fi utile in cazul tau.

Îngrijirea pielii

Majoritatea femeilor insarcinate stiu ca ce intra (sau ce nu intra) in corpurile lor este important pentru bunastarea fatului, fie ca e vorba de tipul potrivit de proteina, de prea multa cofeina sau anumite tipuri de peste.
Dar multe femei insarcinate poate nu stiu ca ceea ce pun pe corpurile lor este la fel de important.Aproape toti folosim tone de lotiuni in fiecare zi, dar nu ne gandim la ce ar putea trece prin piele si ce ar putea fi absorbit in corpurile noastre. Cu unbebeluș în burta ta, acest lucru ar trebui sa te preocupe tot timpul.Tot ceea ce mananci, aplici pe corp sau lucrurile cu care intri in contact te pot afecta nu numai pe tine, dar si pe copilul tau.Deoarece anumite ingrediente topice sunt absorbite in sange, acestea trebuie evitate. Desi produsele folosite cel mai frecvent sunt foarte sigure, exista o serie de ingrediente care sunt daunatoare fatului. Daca vrei sa alaptezi, trebuie sa ai la fel de mare grija ca si in timpul sarcinii